2017 HEMOFİLİ YAZ OKULU'NUN ARDINDAN

img

Hemofili Federasyonu’nun geleneksel olarak her yıl düzenlediği ‘’Hemofili Yaz Okulu’’, bu yıl Erciyes Talasemi ve Hemofili Derneği (ERTAHEDER) ev sahipliğinde 22-25 Mayıs tarihleri arasında Kapadokya Lodge Hotel’de gerçekleştirildi. Hemofili Federasyonu Genel Başkanı Prof Dr Kaan KAVAKLI ve ERTAHEDER Genel Başkanı Doç Dr Yasemin Altuner TORUN öncülüğünde başarıyla tamamlanan yaz okuluna Hemofili Federasyonu bünyesindeki 12 bölgesel hemofili derneğinden 180 hemofili hastası ve ailesi katıldı. Ayrıca Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof Dr Bülent ZÜLFİKAR’a katılımı ve dikkatle dinlenen güzel konuşması için teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin farklı merkezlerinden gelen hocalarımız hemofili hakkındaki önemli başlıkları ve en güncel gelişmeleri aktardılar. Yaz okullarının vazgeçilmezi olan self-infüzyon derslerinde deneyimli hemşirelerimiz, hemofilikler ve ailelerine damar yoluyla ilaç uygulayabilmeyi öğrettiler. Eklem sorunları yaşayan hemofiliklerin değerlendirildiği ‘’Hemofili Konseyi’’ de dikkat çekici oturumlardan biriydi. Tüm bu eğitici derslerin ardından; doktorlar, hemşireler, hemofilikler ve aileleri hep birlikte Kapadokya’nın doğal güzelliklerini gezerek keşfetme olanağı buldular.

Dolu dolu geçen 3 günün ardından hemofili ile ilgili önemli aktörleri daha samimi bir atmosferde buluşturarak bilgi ve deneyim paylaşımı olanağı sunan bir yaz okulunu daha geride bıraktık.

Dr.Mehmet Can UĞUR